Пиле рагуфин
27.12.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
1 пиле
3 яйца
1 ч. ч. пр. мляко
2 с. л. брашно
100 гр масло
150 гр кашкавал
сол
черен пипер.
Приготвяне:
Пилето се сварява и се нарязва на парчета. Приготвя се сос бешамел от прясното мляко и брашното и се подправя със сол и черен пипер. Отделно жълтъците се разбиват на водна баня и постепенно към тях се прибавя разтопеното масло докато се получи крем. Приготвят се 4 гювечета. Във всяко се слага първо от соса бешамел, отгоре пилешкото месо, залива се с жълтъчения крем и накрая се поръсва с настърган кашкавал. Гювечетата се пекат в умерена фурна до зачервяване на кашкавала. Става много вкусно предястие за скъпи гости.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"