Меню

Овесен хляб с ябълков вкус

20 март 2016 | 11:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша пшеничено брашно
½ чаша овесено брашно
½ чаша захар
½ чаша олио
2 яйца
150 мл неподсладен ябълков сок
2 чаени лъжици ванилия
1 чаена лъжица сода за хляб
¼ чаена лъжица сол
70 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа разбийте яйцата, олиото, захарта и ванилията. Добавете ябълковия сок към сместа. Разбъркайте отново с миксера. В отделна купа смесете сухите съставки.

Добавете бавно брашнената смес към мокрите продукти, за да не стане на буци. Междувременно разбърквайте с лъжица или с ръка.

Намазнете тавичка за печене. Изсипете тестото в нея. Печете в загрята фурна за около час. Охладете хляба преди да го разрежете.

Снимка: saumya-life.blogspot.bg

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай