-
Порции: 8
Овкусете хубаво агнешкото със сол и пипер. Загрейте олиото в голям тиган на среден огън. Запържете месото от двете страни до зачервяване или по 5 минути от всяка страна. Преместете го в дълбока тенджера.
В тигана запържете лука с щипка сол, докато омекне и покафенее. След това добавете маслото в лука и бъркайте, докато се разтопи. Добавете брашното и разбърквайте за още 1 минута.
Изсипете лучената смес върху месото в тенджерата. Прибавете розмарина и оставете да заври, за да се сгъсти леко.
Смесете морковите и целината и ги сложете в тенджерата. Прибавете бульона. Ако е необходимо добавете и още малко вода, течността трябва да покрива месото напълно. Нека ястието заври. След това намалете котлона, покрийте с капак и оставете да ври така за около час и половина.
След това извадете месото. Сложете картофите в тенджерата. Разбъркайте ги с останалите зеленчуци. Най-отгоре върнете обратно месото. Оставете отново да заври под капак, докато картофите омекнат, а месото започне да пада от костите. Ще отнеме още 30 минути.
Извадете месото от тенджерата. Отделете го от кокала. Накъсайте го и го върнете обратно в тенджерата за още 10 минути. Разбъркайте за последно. Подправете с пресния лук и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: