Меню

Класически пикантни задушени миди

1 април 2016 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг миди
1 люта чушка
3 скилидки чесън, млян
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
3-4 супени лъжици зехтин
Лимон за изстискване
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера на средна температура. Запържете чесъна в мазнината. Нарежете лютата чушка и я добавете в тигана. Разбъркайте, докато зеленчуците омекнат.

Измийте и отцедете мидите, за да не пръскат в мазнината. След това ги сложете в тигана и похлупете с капак. Оставете ги да се готвят известно време, докато поомекнат.

Когато са почти готови мидите ще се отворят. Овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте добре. Сервирайте мидите с пресен сок от лимон.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай