Меню

Телешко къри

5 април 2016 | 09:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешко, нарязано
½ супена лъжица захар
½ супена лъжица соев сос
1-2 супени лъжици царевично брашно, смесено с 1  супена лъжица вода
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица олио
3 супени лъжици червена къри паста
1 глава лук, ситно нарязана
½ чаена лъжичка сол
200 г сладка царевица
1 зелена чушка, нарязана
За соса:
400 мл кокосово мляко (може да се замести с течна сметана)
3 супени лъжици прясно мляко
10 броя листа от пресен босилек
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Пригответе маринатата като смесите захарта, соевия сос и царевичната каша. Сложете месото в нея за 20 минути. Загрейте голям тиган на средна температура. В него сложете да се разтопи маслото. Запържете месото за по няколко минути от двете страни. Отделете го настрани да почине.

В същия тиган загрейте олиото. В него запържете къри пастата за около 2 минути. Добавете към нея лука и солта и бъркайте, докато омекне. Изсипете лучената смес към царевичната. Добавете чушката. След това кокосовото мляко, прясното мляко и босилека.

Поставете месото в соса и гответе с разбъркване, докато се сгъсти.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай