Меню

Мус с бял шоколад и малини

6 април 2016 | 07:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г малини
2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици портокалов ликьор
400 мл сметана за разбиване
200 г бял шоколад, натрошен
1 капка червена боя за оцветяване на храни
60 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

За малиновия сос

Поставете малините в кухненския блендер и ги смелете на паста, докато стане гладка смес. Прецедете през сито, за да отстраните семките. Добавете към малините пудра захар и ликьор. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Отделете настрана.

За муса

В тенджера на слаб огън затоплете 60 мл от сметаната заедно с парчетата бял шоколад. Разбърквайте непрекъснато. За по-сигурно можете да разтопите сместа на водна баня, за да не загори. Когато шоколадът се разтопи, охладете сместа. Добавете 1 супена лъжица от малиновия сос към него, както и червената боя за оцветяване. Прехвърлете в голяма купа.

След това в средно голяма купа разбийте останалата сметана. Прибавете я към сместа с шоколада. Разбъркайте, докато не започнат да се образуват розови ивици. Налейте муса в подходящи чаши. Декорирайте с цели малини и останалия сос.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай