-
Порции: 12
В голяма тенджера смесете течната сметана, 150 мл от кокосовото мляко, захарта и нишестето. Бъркайте непрекъснато на котлон на средна температура, докато се получи кремообразна смес. Свалете от огъня и изсипете крема в голяма купа. Прибавете му кокоса и ванилията. Разбъркайте с лъжица, докато всички продукти се смесят напълно. Похлупете плътно съда и сложете да се охлади в хладилника за няколко часа.
В друга тенджера сложете останалото кокосово мляко, водата, брашното, маслото и солта. Бъркайте на котлона отново на средна температура, докато се получи много меко тесто. Тестото прехвърлете в купа и добавете яйцата едно по едно към тестото. Разбъркайте. След като тестото е готово го напълнете в сладкарски пош.
Постелете хартия за печене върху тава. С помощта на поша оформете еклери с неопределена форма. Намажете ги с разбития жълтък и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 15 минути намалете температурата и печете още 15 минути.
Когато еклерите са готови ги извадете от фурната. Направете малък разрез в долната им част и отново с поша ги напълнете с крема. Охладете добре преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още: