Меню

Руло от кайма със спанак и рикота

13 април 2016 | 09:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г кайма смес
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички черен пипер
1 яйце
300 г бейби спанак
200 г сирене рикота или извара
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата с подправките и яйцето. Разбъркайте я добре, докато се смесят всички съставки.

В тиган на средна температура задушете спанака заедно с рикотата (изварата) като разбърквате непрекъснато.

Поставете каймата върху хартия за печене. Разточете я с помощта на точилка, така че да се получи правоъгълник. За да не се залепва месото върху точилката можете да покриете каймата с найлоново фолио и да точите през него.

Върху разточената кайма разпръснете плънката. Навийте на руло много внимателно с помощта на хартията. Сложете в намазнена тавичка и печете за около 45-50 минути на загрята на 220 градуса фурна.

По желание сервирайте с гарнитура от картофено пюре.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай