60 мин.
-
Порции: 4
Омесете каймата с подправките и яйцето. Разбъркайте я добре, докато се смесят всички съставки.
В тиган на средна температура задушете спанака заедно с рикотата (изварата) като разбърквате непрекъснато.
Поставете каймата върху хартия за печене. Разточете я с помощта на точилка, така че да се получи правоъгълник. За да не се залепва месото върху точилката можете да покриете каймата с найлоново фолио и да точите през него.
Върху разточената кайма разпръснете плънката. Навийте на руло много внимателно с помощта на хартията. Сложете в намазнена тавичка и печете за около 45-50 минути на загрята на 220 градуса фурна.
По желание сервирайте с гарнитура от картофено пюре.
Снимка: личен архив
Опитайте още: