Меню

Индийска салата с леща, спанак и червено цвекло

3 май 2016 | 10:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г леща, сварена
1 червена чушка
250 г чери домати
250 г червено цвекло, сварено или от буркан
150 г маслини
300 г пресен спанак
1 краставица, нарязана на полумесеци

5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици балсамов оцет
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата. Отцедете водата и оставете да изстине. Нарежете всички останали зеленчуци. Червеното цвекло можете да сварите и настържете сами, но можете да използвате и готово от буркан.

Всички продукти разбъркайте в голяма купа за салата. Овкусете с подправките и сервирайте.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай