Меню

Ванилови кексчета с какаова глазура

1 май 2016 | 17:23 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
За кексчетата:
3 яйца
1 чаша бяла захар
2 чаши брашно
1 бакпулвер
½ чаша прясно мляко
½ чаша олио
1 екстракт от ванилия, течен
За глазурата:
3 супени лъжици брашно
100 мл прясно мляко
1 чаша бяла захар
120 г масло, леко размекнато
1 ванилия, течна
90 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

От продуктите за кекса направете тесто в голяма купа с миксер. Първо разбийте яйцата със захарта. Сухите съставки пресейте заедно. Добавете млякото към яйцата и след това на малки порции и сухите съставки. Разбийте до пълното хомогенизиране на тестото.

За крема смесете 3 супени лъжици брашно и 100 мл мляко в съд на котлона. Разбърквайте непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Оставете да се охлади напълно. През това време разбийте с миксер захарта за крема и 120 г размекнато на стайна температура масло.

Към сместа с маслото прибавете тази с млякото и брашното. Добавете ванилията. По желание можете да добавите и 2-3 лъжици какао, ако искате да направите крема кафяв. Разбийте всички продукти заедно и ги оставете в купа в хладилника, за да се стегнат.

Кексовото тесто разпределете във формички за мъфини. Печете в загрята на 200 градуса фурна. След като са готови ги извадете. Изчакайте малко да изстинат. С помощта на шприц или пош направете розички от крем върху кексчетата.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай