Меню

Борш с бекон и наденица

9 май 2016 | 09:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г бекон
2 бр варена наденица, нарязана
300 г спанак, нарязан
1 глава кромид лук, нарязана на ситно
150 г гъби, нарязани
2 чаени лъжици сол
1 щипка черен пипер
1 яйце
оцет на вкус
2-3 резена лимон
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Беконът се нарязва и се запържва леко в сгорещена мазнина, докато хване загар. Към него се добавя лукът и се запържва до карамелизиране. След това се овкусява с подправките и се разбърква добре.

Нарязаната наденица се прибавя в дълбоката тенджера и се разбърква с останалите продукти. Когато и тя хване лек загар се добавят спанакът и гъбите. Задушете всички продукти за няколко минути, след което поетапно добавете около 2 литра вода.

След като супата кипне, подправете с още сол и пипер, ако се налага. Прибавете и оцета, а накрая застройте с яйцето. Гарнирайте с лимона и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай