Меню

Императорски обяд

12 май 2016 | 09:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
50 г черен ориз
1 манатарка
1 яйце
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер
1 дафинов лист
25 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза за 20 минути на бавен огън заедно с цялата манатарка, дафиновия лист и солта. Извадете гъбата. Отцедете ориза и го объркайте с черния пипер и зехтина. Намажете незалепващ тиган с кокосово масло или зехтин, запечете едно яйце по ваш вкус и го добавете към манатарката. Сервирайте с ориз като гарнитура.

Рецептата е част от книгата на Здравка Максурова – „Яж, спортувай и обичай“; издателство „Сиела“

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай