Меню

Бохемска рапсодия

22.01.2007г. / 14 47ч.
Аз жената
Бохемска рапсодия

Продукти : 500 г Белла, 400 г бяло пил. месо, 2 скилидки чесън, бебе лукчета и морковчета, 4 сушени кайсии, 200 г пъпеш, 100г готв. сметана, 50 г кокосово мляко, 2сл кафява захар, бял пипер, сол, 1вр. магданоз, 1каф. ч. пр. мляко, 25 г кр масло; /марината/ соев сос, зехтин, коняк по 30 мл, сок и кора от 1 лимон. Кашкавал за отгоре.

Начин на приготвяне:
Изработват се 4 кошнички от бутер тесто, които се изпичат и се изваждат от формата.
Месото се срязва по дължина и се оставя за 2 часа в маринатата. Пече се на скара и се реже косо на жулиени. В тиган се задушават 2 скилидки чесън в 1с. л. зехтин.
Към тях се прибавят лукчетата и морковчетата, предварително бланширани в подсолена вода. Поръсват се с 1 с. л. кафява захар, за да се карамелизират леко. В друг тиган се разтопява 20 гр чисто масло и се слагат парчета пъпеш колкото 1/2 локум и кайсиите, нарязани на 4, бъркат се, да получат лек загар, поръсват се с 1 с. л. каф. захар и 30 гр коняк.
Смесват се със зеленчуците, прибавя се пилето и всичко се залива със сметана, кокосово мляко и маринатата от пилето, овкусява се със сол и пипер. Оставя се на огъня да се сгъсти. От всичко се слага в кошничката, поръсва се с настърган кашкавал само пълнежа, а тестото се маже с жълтък и се ръси със сусам.
Пече се само отгоре. Поднася се с пюре от магданоз и чери доматчета.

Коментирай