Начин на приготвяне:
Изработват се 4 кошнички от бутер тесто, които се изпичат и се изваждат от формата.
Месото се срязва по дължина и се оставя за 2 часа в маринатата. Пече се на скара и се реже косо на жулиени. В тиган се задушават 2 скилидки чесън в 1с. л. зехтин.
Към тях се прибавят лукчетата и морковчетата, предварително бланширани в подсолена вода. Поръсват се с 1 с. л. кафява захар, за да се карамелизират леко. В друг тиган се разтопява 20 гр чисто масло и се слагат парчета пъпеш колкото 1/2 локум и кайсиите, нарязани на 4, бъркат се, да получат лек загар, поръсват се с 1 с. л. каф. захар и 30 гр коняк.
Смесват се със зеленчуците, прибавя се пилето и всичко се залива със сметана, кокосово мляко и маринатата от пилето, овкусява се със сол и пипер. Оставя се на огъня да се сгъсти. От всичко се слага в кошничката, поръсва се с настърган кашкавал само пълнежа, а тестото се маже с жълтък и се ръси със сусам.
Пече се само отгоре. Поднася се с пюре от магданоз и чери доматчета.