60 мин.
-
Порции: 8
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се запържват в сгорещена мазнина. Овкусете ги със сол и пипер. Разбърквайте докато се запържи от всички страни.
Бутертестото се разделя на две части. Едната се постила на дъното на намазнена тавичка за печене. Крема сиренето или изварата се разбърква добре с чесновите гранули. След това към сместа се прибавя и пилешкото, отново се разбърква.
Сместа се разпределя върху бутертестото. Покрива се с останалата част от тестото. Яйцето се разбива и с него се намазва кората тесто отгоре. Пилешкият пай се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна до готовност или за около 30-40 минути.
Забележка: По желание към сместа за плънката могат да се включат и гъби.
Снимка: iStock
вижте още: