Меню

Класическо картофено пюре

28.01.2007г. / 11 17ч.
Аз жената
Класическо картофено пюре

Продукти за 4 порции:
6 средно големи картофа
100 мл прясно мляко
50 г масло
сол на вкус
вода

Приготвяне:
Обелете, нарежете на едри парчета и сварете картофите в леко подсолена вода. Изцедете и поставете в дълбока купа. Добавете маслото и млякото. Намачкайте до получаване на хомогенна смес. Добавете сол на вкус. Сервирайте като гарнитура към печено месо или риба.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
lili ( преди 11 години )
45 rate up comment 12 rate down comment
ръдтхтгх ( преди 12 години )
За да не стане като лепило за тапети картофите трябва да се киснат 30 минути в подсолена вода загрята на 62 градуса за да се извлече нишестето от тях.После трябва да се охладят леко с студена вода.Маслото се топи от топлината на картофите докато се бърка.Млякото трябва да е врящо като се добавя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20 rate up comment 10 rate down comment
Katerina ( преди 12 години )
Аз пък слагам и натрошено сирене и ситно нарязан копър и става чудесно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 5 rate down comment
Дони ( преди 12 години )
Добавете и щипка индийско орехче... мммм. ;) ... за разкош ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24 rate up comment 11 rate down comment
Вики ( преди 12 години )
вместо мляко,когато не съм имала съм слагала от водата,в която са врели картофитеи малко черен пипер за вкус добавям
отговор Сигнализирай за неуместен коментар