Меню

Пълнени чушки по гръцка рецепта

14 юли 2016 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 чушки, по-широки
1 тиквичка
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 чаша варено пилешко филе
2 чаши ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
1 щипка магданоз
1 супена лъжица ябълков оцет
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Предварително сварете ориза, за да се получат готови 2 пълни чаши. Пилешкото също се сварява и се накъсва на парчета. Чушките се разрязват наполовина като лодки и се попарват за няколко секунди с гореща вода, за да омекнат.

Плънката се приготвя като олиото се загрява в тиган, а в него се запържват нарязаните кубчета тиквичка. Към нея се добавя наситненият чесън.

След това в тигана се прибавят ориза и пилешкото. Овкусяват се с подправките и оцета. Чушките се пълнят с готовата смес и се подреждат в тава за печене. Пекат се на 200 градуса за около 30 минути. По желание се натрошава и сирене фета върху тях.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай