Меню

Салата "Япония"

10.01.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Салата "Япония"

Необходими продукти:

1 консерва пушени шпроти (може и друга пушена риба);
малка глава лук;
1 чаена чаша орехови ядки;
1 пакетче майонеза;
2 чаени лъжички горчица;
сокът на половин лимон;
2 супени лъжици галета;
зелен и бял пипер – по 5-6 зърна;
сол.

Начин на приготвяне:
Рибата се намачква хубаво с вилица. Прибавят се счуканите на ситно орехи и пипер. Лукът се настъргва на ренде и му се изцежда сокът, за да не разводни салатата. Добавят се майонезата, горчицата и сокът от лимона. Накрая се слагат галетата и се подправя със сол на вкус. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес.

Салатата е доста хранителна и затова се сервира по една супена лъжица върху листо къдрава зелена салата, гарнирана с резенче лимон. Страхотно мезе е към водка, ракия и бяло вино и дори към текила, а ако разполагате със Саке... щастието ще е пълно.

Добър апетит!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай