Меню

Вкусна касерола със спанак и яйца

9 август 2016 | 17:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г спанак
250 г брашно
3 яйца
1 пакет бакпулвер
1 щипка сол
300 мл прясно мляко
2 стръка пресен лук
100 г масло
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе тавичка за печене като я намазните добре по всички стени.

Задушете спанака в тенджера на котлона с вода, колкото да го покрие. След като кипне намалете котлона и го похлупете. Оставете да къкри, докато водата се редуцира и спанакът се смачка. Необходими са около 5-6 минути. След това свалете от огъня и отцедете излишната вода.

В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, след което чукнете и яйцата. Прибавете млякото и маслото на стайна температура. Разбъркайте. След това смесете със спанака и ситно нарязания пресен лук.

След като разбъркате добре сместа я прехвърлете в тавичката за печене. Печете в загрята фурна за около 30-40 минути.

Забележка: По желание можете да натрошите сирене и да го поръсите няколко минути преди ястието да е готово, за да хване хрупкава коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай