-
Порции: 6
Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе тавичка за печене като я намазните добре по всички стени.
Задушете спанака в тенджера на котлона с вода, колкото да го покрие. След като кипне намалете котлона и го похлупете. Оставете да къкри, докато водата се редуцира и спанакът се смачка. Необходими са около 5-6 минути. След това свалете от огъня и отцедете излишната вода.
В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте ги добре, след което чукнете и яйцата. Прибавете млякото и маслото на стайна температура. Разбъркайте. След това смесете със спанака и ситно нарязания пресен лук.
След като разбъркате добре сместа я прехвърлете в тавичката за печене. Печете в загрята фурна за около 30-40 минути.
Забележка: По желание можете да натрошите сирене и да го поръсите няколко минути преди ястието да е готово, за да хване хрупкава коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: