Меню

Царски зелеви сарми

7 февруари 2016 | 23:20 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Царски зелеви сарми

Приготвяне

Продукти за 4 порции:
4 броя пържоли обезкостени
120-150 гр бекон без кожа
6-7 бр. зелеви листа едри от кисело зеле
олио, червен и черен пипер и сол на вкус
по желание 3-4 гъби печурки, морков

Това са нетрадиционни сарми – не се правят с кайма и ориз, а с пържолки за пълнеж. Разтворете лист от зеле, поставете в него лист бекон, на него пържолката. Поръсете с подправките. По желание може да добавите нарязана на едро гъбка или 1-2 кръгчета морков. Загърнете и сармичката е готова. В тенджера поставете 2-3 лъжици мазнина и върху тях накълцани 1-2 листа зеле за основа. Отгоре наредете сармите и захлупете с порцеланова чиния. Добавете около 2 чаши гореща вода и поставете на котлона за около час на слаб огън.

По-вкусни царските сарми стават при печене в глинен съд, с похлупак.

Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
nenova ( преди 11 години )
аз ги правя с късчета свинско месо+ подправки като за свинско или пилешко със зеле...........пека в глинен съд на бавен огън....или в иенска тенджера ........невероятно е...........същото става и с пилешко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Опитвала съм такива сърми с пържола от пилешки гърди,без бекон,само с една проста чубрица-много вкусноо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар