-
Порции: 10
Смесете брашното със солта, захарта, маята и половината от водата. Разбийте сместа с мискер или енергично с лъжица. Ще се получи лепкаво много меко тесто. Оставете го да втаса в купата за около половин час.
Разделете тестото на 8 равни части. Намажете всяко топче с олио с помощта на четка. Разточете ги във форма на продълговати фитили с ръце. След това ги прегънете в полукръг през средата. Завийте двата края един през друг, така че да се получи характерната форма на претцела.
Отделно смесете остатъка от вода със содата и я разбъркайте. Потопете всеки претцел в сместа. Подредете ги в тавичка за печене върху хартия. Оставете ги да си починат за 15 минути. След това печете в загрята на 250 градуса фурна до златистокафява коричка.
След като извадите претцелите от фурната ги намажете с разтопеното масло и поръсете с морска сол по желание.
Снимка: istock
Опитайте и: