Меню

Домашни маслени претцели

19 август 2016 | 17:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г брашно
2 супени лъжици захар
50 мл олио
1 чаена лъжичка сода за хляб
150 г масло
2 чаени лъжички сол
½ кубче мая
1 чаша вода (200 мл)
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното със солта, захарта, маята и половината от водата. Разбийте сместа с мискер или енергично с лъжица. Ще се получи лепкаво много меко тесто. Оставете го да втаса в купата за около половин час.

Разделете тестото на 8 равни части. Намажете всяко топче с олио с помощта на четка. Разточете ги във форма на продълговати фитили с ръце. След това ги прегънете в полукръг през средата. Завийте двата края един през друг, така че да се получи характерната форма на претцела. 

Отделно смесете остатъка от вода със содата и я разбъркайте. Потопете всеки претцел в сместа. Подредете ги в тавичка за печене върху хартия. Оставете ги да си починат за 15 минути. След това печете в загрята на 250 градуса фурна до златистокафява коричка. 

След като извадите претцелите от фурната ги намажете с разтопеното масло и поръсете с морска сол по желание. 

Снимка: istock

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай