Меню

Лесна тестена закуска със спанак и сирене

22 август 2016 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг брашно
300 мл вода
3 яйца
50 мл олио
1 супена лъжица оцет
1 кг спанак
300 г сирене
1 щипка сол
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете водата, оцета, олиото, солта и брашното в голяма купа. Омесете добре с лъжица. Ще се получи твърдо тесто. Доомесете с ръце и разделете тестото на две топки. Едната трябва да е по-голяма от другата. 

Голямата топка тесто се разстила по дъното на намазнена тавичка, така че краищата му да излязат от ръба ѝ. 

Върху тестото се постилат накъсания спанак (суров), натрошеното сирене и яйцата. Плънката трябва да е добре разбъркана преди да се разстели. Покрива се с краищата на тестото от ръбовете на тавата. След това се допокрива с другата топка тесто, предварително леко разточена. 

Пече се в загрята на 230 градуса фурна за около 45 минути. 

Снимка: istock

Опитайте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай