60 мин.
-
Порции: 10
Смесете водата, оцета, олиото, солта и брашното в голяма купа. Омесете добре с лъжица. Ще се получи твърдо тесто. Доомесете с ръце и разделете тестото на две топки. Едната трябва да е по-голяма от другата.
Голямата топка тесто се разстила по дъното на намазнена тавичка, така че краищата му да излязат от ръба ѝ.
Върху тестото се постилат накъсания спанак (суров), натрошеното сирене и яйцата. Плънката трябва да е добре разбъркана преди да се разстели. Покрива се с краищата на тестото от ръбовете на тавата. След това се допокрива с другата топка тесто, предварително леко разточена.
Пече се в загрята на 230 градуса фурна за около 45 минути.
Снимка: istock
Опитайте и: