Меню

Австрийски сладкиш с филиран бадем

9 септември 2016 | 10:12 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г брашно

400 г масло

8 яйца

350 г пудра захар

100 г филиран бадем
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Оставете маслото на стайна температура да се размекне леко. След това го смесете със захарта с помощта на миксер. След като сместа се хомогенизира прибавете и жълтъците на яйцата, които предварително сте отделили от белтъците. 

Белтъците разбийте на сняг. След това ги смесете с брашното и разбъркайте внимателно с лъжица, не с миксер. 

Добавете сместа с белтъците към тази с жълтъците. Разбъркайте отново ръчно и излейте в тавичка за печене, предварително постлана с кухненска хартия. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. 

5 минути преди да извадите сладкиша от фурната поръсете с филираните бадеми и печете още малко.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай