Вкусно гювече
16.01.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и леко го претриваме със сол, разпределяме го по равно в 4 гювечета. Сиренето нарязваме на филийки и разпределяме по равно в гювечетата, слагаме по една с. л. олио и една с. л. доматено пюре, заливаме с 1/2 ч. ч. топла вода, похлупваме с капака гювечетата и слагаме да се запекат в умерена фурна.
След около 30 минути изваждаме от фурната, махаме капаците и разпределяме равномерно нарязаните на ситно кренвирши и червени чушки.
Връщаме отново във фурната да се запекат около 15 минути. Във всяко гювече чукваме по едно яйце, поръсваме леко със сол и запичаме.
Преди да се поднесе гювечето се задушава около 5 минути с капака.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"