Меню

Печени тиквички с лук и кашкавал

22 ноември 2016 | 07:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 тиквички
1 глава лук
300 г кашкавал
5 яйца
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица копър
30 мл олио
150 мл прясно мляко
50 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца. Нарежете лука на ситно и го запържете. След това добавете към него и тиквичките и ги запържете заедно с него за 2-3 минути. Овкусете запържените зеленчуци с подправките и разбъркайте добре. Настържете кашкавала.

В намазнена тавичка подредете ред от тиквичките с лука, ред настърган кашкавал. Залейте с прясното мляко, разбито с яйцата. Печете ястието в загрята на 220 градуса фурна за около половин час. Поръсете с още малко копър за завършек.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай