Меню

Картофено пюре с гъби, лук и сметана

4 февруари 2017 | 08:03 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ кг картофи
1 яйце
250 г печурки
½ чаша течна готварска сметана
150 мл прясно мляко
2 супени лъжици галета
2 супени лъжици олио
1 глава лук
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете и сварете картофите. След това ги намачкайте или направо ги разбийте с миксер. Към тях прибавете яйцето. Сварете млякото и преди да е завряло го свалете от котлона. Добавете го към картофите и яйцето. Разбъркайте добре с миксер. Нарежете гъбите на филийки. Загрейте мазнината в тиган и ги задушете. Нарежете лука на полумесеци и запържете и него с гъбите. Разбърквайте непрекъснато.

Намазнете тавичка за печене. Разстелете в нея картофеното пюре. Подредете гъбите и лука отгоре. Залейте със сметаната, поръсете с галета да хване коричка. Печете в загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай