
60 мин.
-
Порции: 4
Обелете и сварете картофите. След това ги намачкайте или направо ги разбийте с миксер. Към тях прибавете яйцето. Сварете млякото и преди да е завряло го свалете от котлона. Добавете го към картофите и яйцето. Разбъркайте добре с миксер. Нарежете гъбите на филийки. Загрейте мазнината в тиган и ги задушете. Нарежете лука на полумесеци и запържете и него с гъбите. Разбърквайте непрекъснато.
Намазнете тавичка за печене. Разстелете в нея картофеното пюре. Подредете гъбите и лука отгоре. Залейте със сметаната, поръсете с галета да хване коричка. Печете в загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване.
Снимка: iStock
Опитайте още: