Меню

Домашни варени гевречета

11 февруари 2017 | 10:39 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
½ кг брашно
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол
1 щипка захар
1 и ½ чаши вода
1 лъжичка мед
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Размийте маята с малко хладка вода. Забъркайте каша и след това замесете всички продукти. Оставете полученото тесто да втаса. Разточете го на дебела кора. С помощта на широка чаша или купичка отрежете кръгчета. Кръгчетата се оформят, като се търкалят с ръце по масата, докато се получи продълговата форма. След това двата ѝ края се съединяват, за да се получи кръгла форма.

В много дълбока тенджера кипнете вода. Пуснете гевреците вътре и варете до готовност. За да хванат коричка накрая ги запечете за кратко в силно загрята фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай