Меню

Пълнени картофи с кайма, лук и грах

11 март 2017 | 10:56 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг картофи

½ кг телешка кайма 

3 домата

1 щипка риган

1 щипка черен пипер

100 г варен грах (от консерва)

2 глави кромид лук

50 мл олио
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината. В нея запържете лука, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте за 4-5 минути, след което запържете заедно с него и каймата. Отстранете от котлона, когато каймата се запържи.

През това време обелете и измийте картофите. Разрежете ги на половини и издълбайте от сърцевината им, където ще поставите плънката. Нарежете доматите, смесете ги с граха и накрая към тях прибавете и сместа с каймата и лука. Разбъркайте добре и напълнете всеки картоф с нея. Накрая „затворете“ картофите. Печете в загрята на 200 градуса фурна отначало под фолио, след това го отстранете, за да хванат картофите коричка.

Забележка: Можете да добавите малко вода в тавата за печене, за да станат картофите по-бързо, а и да са по-крехки.

Снимка: Youtube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай