Меню

Свинско задушено с патладжани

2 октомври 2018 | 05:47 | Илияна Николова
3 от 20 гласа
Добави в любими
300 г свинско филе

300 г патладжани

200 мл готварска сметана

1 чаша червено вино

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 морков

1 глава лук

50 мл олио
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете зеленчуците и месото на едри парчета. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера с капак. Запържете месото, докато промени цвета си. След това добавете и зеленчуците. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато се задушат. Овкусете с подправките. Залейте с виното и похлупете с капака, намалете котлона на тих огън. След около 20 минути добавете и сметаната. Когато се сгъсти, свалете от котлона.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай