Меню

Кюфтета от кашкавал

06.02.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Кюфтета от кашкавал


Продукти:
400-500 г кашкавал
1/2 сух хляб
1/2 стрък праз лук
3-4 яйца
вегета, кимион, черен пипер.

Начин на приготвяне:
Кашкавалът се настъргва на ситното ренде или се нарязва чрез пасатор с ножове. Средата на хляба се наронва на трохи, а кората се накисва за малко и също се наронва във сместа. Празът също се нарязва на ситно. Добавят се подправките /не слагайте допълнително сол, в кашкавала и вегетата има достатъчно!/ и се разбърква. Добавят се яйцата до получаване на мека смес.
Оформят се кюфтетата в овални форми и ги нареждате на около 5 см. едно от друго в намазана с олио тава. Пекат се в предварително загрята фурна. Печете ги за около 3-4 мин. отдолу на фурната, след което ги качвате отгоре и печете докато придобият леко розов цвят.

Вървят страхотно с доматен сос.

Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”

Коментирай