Меню

Яхния със свинско и грах

19 ноември 2020 | 07:09 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
300 г свинско за готвене

1 голяма консерва сварен грах

1 връзка магданоз

2 скилидки чесън

1 глава лук

1 щипка черен пипер

2 щипки сол

50 мл олио

1 супена лъжица брашно

200 г белени домати от консерва

200 г пушен бекон
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете чесъна, лука, магданоза (на ситно) и бекона на кубчета. Отцедете водата на граха и го изплакнете. Нарежете свинското на едри кубчета.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Запържете свинското в него. Подправете със сол и черен пипер. След като месото побелее залейте с вода, колкото да го покрие и го задушете като разбърквате непрекъснато.

Прибавете граха, бекона, лука и чесъна, долейте още 1 чаша вода. Добавете и магданоза, след това поръсете с брашното и разбърквайте непрекъснато, за да се разтвори напълно и да не останат бучки. Накрая прибавете и доматите, нарязани също на кубчета. Оставете да покъкри и да се сгъсти.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай