
-
Порции: 10
Разбийте яйцата заедно със захарта. На бавна струйка налейте олиото, прясното мляко. Разбъркайте и бавно добавете какаото и брашното. Накрая прибавете и ванилията и бакпулвера. Разбъркайте с миксер.
Изсипете сместа в тавичка за печене. Печете сладкиша на слаба фурна за около 20-30 минути на не повече от 180 градуса. След като се изпече, оставете сладкиша да изстине.
През това време разтворете пудинга в млякото според инструкциите на пакета. Най-лесният вариант е да използвате пудинг за приготвяне със студено мляко. Става за няколко минути.
Надупчете повърхността на сладкиша с лъжица или с метален ринг, стига да имате такъв. Извадете едрите трохи, които сте отчупили от повърхността му. Залейте сладкиша с готовия пудинг. След това украсете с трохите и нарязаните на половини праскови. Можете да използвате и праскови от компот.
Снимка: личен архив
Опитайте още: