Зелен лук по италиански
02.04.2007г. / 10 25ч.
Аз жената
Необходими са:
500г зелен лук
160г ориз
200мл прясно мляко
50г настърган кашкавал
2-3 домата
3 яйца
1 връзка магданоз
мазнина
1 лъжичка червен пипер
сол
Приготвяне:
Нарежете лука на големи парчета, около 2 см. задушете го леко в мазнината докато омекне. Посолете и прибавете ориза и на дребно нарязаните домати. Разбъркайте, поръсете със ситно нарязания магданоз и червен пипер. Изсипете сместа в тавичка, залейте с гореща вода и подпечете, до омекването на ориза.
Разбийте прясното мляко с яйцата. Залейте ястието, запечете и малко преди да е готово поръсете с настъргания кашкавал.