Меню

Пилешка салата

3 април 2007 | 13:19 | Аз жената
Добави в любими
1 пиле (около 1.3 кг);
500 г орехи
½ франзела
1 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши бульон “Галина Бланка”
сол
1 кафена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици зехтин или олио

Продукти
Приготвяне

Изчистваме и измиваме пилето, след което го сваряваме в посолена вода. Изваждаме и подсушаваме. Отделяме кожата. Обезкостяваме. Месото нарязваме на дребни късчета.
Приготвяме соса: накисваме хляба в прясното мляко, счукваме орехите. Смесваме отцедения хляб с орехите. Смиламе тази смес на месомелачка. Посоляваме и разреждаме с пилешкия бульон и разбиваме с миксер.

Заливаме месото със соса, отгоре поливаме с олио и поръсваме с червения пипер.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай