Меню

Торта "Вашерон" за изискания вкус

19.02.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Торта "Вашерон" за изискания вкус

Продукти:

5-6 белтъка
5-6 малки чашки (за еспресо кафе) кристална захар
пергаментова хартия
1 ч. л. масло
500 гр бита сметана
3 лъжици пудра захар
1 бурканче сладко от малини
2 чаени чаши пресни малини, ако нямате пресни, може и замразени

Начин на приготвяне:

От белтъците и кристалната захар пригответе смес за целувки (за по-добър резултат я разбъркайте на водна баня), след това разделете сместа на две равни части, поставете в тавичка с диаметър 20-25 см пергаментовата хартия и я намажете с част от маслото, след това разстелете едната част от сместа – изпечете на много слаба температура, повторете същото и с останалото количество смес.
Смесете сметаната и пудрата захар.
В тортен поднос (или голяма плоска чиния) поставете единия целувчен блат, намажете малко сметана, след това разстелете част от сладкото, върху него наредете част от малините.
Натрошете втория блат на парчета колкото хапки и ги разбъркайте с останалата сметана, намажете половината количество, последвано от много тънък слой сладко.
Покрийте с останалата сметано-целувчена смес и наредете останалите свежи малини – Voila!!! – тортата е готова.
Поставете я в хладилника да се охлади, сервирайте като я поръсите с малко пудра захар.
Да ви е сладко!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай