-
Порции: 10
Смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте, докато се получат маслени трохи. Подредете трохите на дъното на тава, така че да играят роля на блат. Притиснете добре с ръце.
Смесете в голяма купа крема сиренето, ¼ от кафявата и от бялата захар, нишестето, канелата, джинджифила, ванилията. Разбийте с миксер до получаване на гъст крем.
В друга купа смесете овесените ядки, 2 супени лъжици разтопено масло, ¼ чаша кафява захар, 1 супена лъжица канела. Разбъркайте с вилица, докато се смесят добре. Върху блата разпределете кремообразния пълнеж. Подредете предварително обелените и нарязани на полумесеци ябълки. След това върху тях разстелете и сместа с овесените ядки.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте крамбъла, поръсен с карамелен топинг на вкус.
Снимка: Tasty
Вижте още:
Ябълков крамбъл с орехи, мед и стафиди
Крамбъл с кайсии и череши
Ябълков крамбъл ала френски тост