Меню

Глазирано телешко със зеленчуци и сос

11 септември 2017 | 06:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г телешка пържола, начукана
100 г царевично брашно
1 супена лъжица подправка за телешко
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер

За соса:
2 бр люти чушки, пресни
1 връзка пресен лук
25 г настърган джинджифил
1 червена чушка
1 супена лъжица чеснова паста (или счукан чесън)
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици сладък чили сос
1 супена лъжица червен винен оцет
1 супена лъжица кетчуп
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете начуканата пържола на тънки дълги жулиени. Смесете царевичното брашно с пипера, солта и подправката за телешко. Оваляйте добре месото в сместа. Пържете на маслена баня в дълбок съд с много мазнина, докато месото се запържи добре. Отцедете месото и го оставете настрана. 

В друг тиган загрейте малко мазнина. В нея запържете нарязаните на дълго люти чушки, наситнения лук, настъргания джинджифил, червената чушка. Разбъркайте за няколко минути, докато омекнат. Добавете чесновата паста, оцета, соевия сос, чили соса, кетчупа. Разбърквайте, докато соса се глазира. В него добавете месото и бъркайте, докато се смеси с всички аромати на соса. 

Снимка: Tasty

Вижте още:

Телешко „Уелингтън“
Телешко със зеленчуци по китайски
10 рецепти за крехко телешко

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай