Меню

Тиквени бисквити с шоколад

21 август 2017 | 06:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша варена тиква на пюре
1 чаша захар
½ чаша зехтин
2 яйца
2 чаши брашно
1 бакпулвер
2 щипки канела
½ щипка сол
½ чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка прясно мляко
1 течна ванилия
2 чаши шоколадови парченца 
1 течна есенция ром
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете предварително сварената и намачкана тиква със захарта, зехтина и яйцата. В отделна купа пресейте сухите съставки – брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата. Разтворете содата в прясното мляко. Добавете я към сместа със сухите съставки. 

Смесете всичко заедно и разбъркайте. Към лепкавата смес добавете есенциите ванилия и ром, както и парченцата шоколад. Разбъркайте с голяма дървена лъжица. С длани оформете бисквити от сместа и ги подредете върху кухненска хартия, предварително разстлана в тава за печене. 

Печете бисквитите в загрята на 180 градуса фурна за не повече от 15 минути. Охладете преди консумация. 

Снимка: maxpixel

Вижте още:

Домашни бисквити с шоколадови парченца
Лесни какаови бисквити

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай