60 мин.
-
Порции: 10
Натрошете шоколада и го смесете със сметаната. Разтопете ги заедно на водна баня, разбърквайки непрекъснато на средна температура. Прибавете ванилията към тях и отново разбъркайте, за да не останат никакви бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине.
След това поставете шоколадовата смес в хладилника за няколко часа, докато се охлади напълно. Ще се получи твърда смес, която се поддава на моделиране подобно на пластилин. От сместа оформете малки трюфели.
Счукайте ядките в хаванче и оваляйте всеки бонбон в тях, докато полепнат напълно.
Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Снимка: Youtube
Опитайте още: