Меню

Кекс с полски крем и хрупкава коричка

22 октомври 2017 | 06:51 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша захар
½ чаша масло
1 яйце
1 чаша заквасена сметана
1 ампула ванилия, течна
3 чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
1 бакпулвер
За крема:
200 г крема сирене, размекнато
½ чаша захар
1 яйце
За топинга с ядки:
½ чаша орехи, счукани
½ чаша кафява захар
1/3 чаша брашно
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете 1 чаша бяла захар, ½ чаша масло и 1 яйце в купа. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Към нея добавете заквасената сметана и ванилията. Отново разбъркайте. Добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Разбъркайте до получаване на лепкаво тесто. Разстелете тестото в намазнена правоъгълна форма за печене на кекс.

За крема:

Смесете продуктите за крема в купа, докато се получи гладка смес. С лъжица разпределете крема върху тестото за кекса като внимавате да не се смесят двата слоя.

Смесете орехите с кафявата захар, 1/3 чаша брашно и 1/3 чаша масло в купа, докато се получи груба смес. Поръсете с нея тестото във формата.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: Youtube

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай