
-
Порции: 10
Смесете 1 чаша бяла захар, ½ чаша масло и 1 яйце в купа. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Към нея добавете заквасената сметана и ванилията. Отново разбъркайте. Добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и содата. Разбъркайте до получаване на лепкаво тесто. Разстелете тестото в намазнена правоъгълна форма за печене на кекс.
За крема:
Смесете продуктите за крема в купа, докато се получи гладка смес. С лъжица разпределете крема върху тестото за кекса като внимавате да не се смесят двата слоя.
Смесете орехите с кафявата захар, 1/3 чаша брашно и 1/3 чаша масло в купа, докато се получи груба смес. Поръсете с нея тестото във формата.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Снимка: Youtube
Вижте още: