Меню

Болярска рибна салата

17 април 2007 | 09:31 | Аз жената
Добави в любими
Маринована херинга – 300 гр
Една голяма прясна краставица
Два средно големи моркова
Една глава червено цвекло (може да се замести с 1 ябълка)
Връзка пресен лук
100 гр черни маслини
Зехтин
Млени

Продукти
Приготвяне

Рендосват се поотделно краставицата, моркова и червено цвекло (или ябълката) на едро ренде. Нарязва се на ситно пресния лук и се оставя да престои половин час в зехтина, заедно с босилека. Овкусяват се зеленчуците както следва – краставиците с оцет, сол и копър, моркова с лимон и млените орехи, а цвеклото само с лимон.

Ако имате листа прясна салата – поставяте в чинията като канапе. Подреждат се зеленчуците върху листата от салата по цветове и се слага отгоре маринованата риба на рулца. Декорира се с магданоз, целина и маслини.

ресторант Хаджидрагановите къщи – Илиян Илиев (главен готвач) – www.kashtite.com


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай