Солен кейк с шунка, кашкавал и майонеза
Рецепта за лесен солен кекс
03.01.2018г. / 06 41ч.
Илияна Николова
2 чаши брашно 1 супена лъжица майонеза 2 супени лъжици горчица 50 мл олио 50 г черни маслини 1 бакпулвер 2 щипки сол 150 г кашкавал 100 г шунка
В купа разбъркайте яйцето, олиото, майонезата и горчицата. В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре или пресейте сухите съставки. След това ги смесете с течните. Нарежете кашкавала и шунката на кубчета и ги добавете към тестото заедно с маслините. Разбъркайте с лъжица.
Изсипете тестото в намазнена тавичка за печене или форма за кекс. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.
Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Снимка: iStock
Вижте още: