Солен кейк с шунка, кашкавал и майонеза

Рецепта за лесен солен кекс

03.01.2018г. / 06 41ч.
Илияна Николова
2 чаши брашно
1 супена лъжица майонеза
2 супени лъжици горчица
50 мл олио
50 г черни маслини
1 бакпулвер
2 щипки сол
150 г кашкавал
100 г шунка

2 чаши брашно 1 супена лъжица майонеза 2 супени лъжици горчица 50 мл олио 50 г черни маслини 1 бакпулвер 2 щипки сол 150 г кашкавал 100 г шунка

В купа разбъркайте яйцето, олиото, майонезата и горчицата. В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре или пресейте сухите съставки. След това ги смесете с течните. Нарежете кашкавала и шунката на кубчета и ги добавете към тестото заедно с маслините. Разбъркайте с лъжица.

Изсипете тестото в намазнена тавичка за печене или форма за кекс. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още:

Коментирай