-
Порции: 6
Сварете ориза в съотношение 2:1 в подсолена вода, докато набъбне, но не го преварявайте. Отцедете го и го сложете в голям дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2 супени лъжици олио. Запържете ориза в него и разбърквайте.
Извадете го. Добавете още една супена лъжица олио и в него запържете ситно нарязаните лук и чесън. Добавете и замразените зеленчуци. Разбърквайте ги в продължение на няколко минути, докато омекнат. Към тях добавете скаридите. Разбъркайте за още няколко минути.
Върнете ориза в тигана. Залейте със сметаната, соевия сос и балсамовия оцет. Прибавете и куркумата и отново разбъркайте. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания кориандър.
* Рецептата може да се изпълни по желание и без зеленчуците.
Снимка: iStock
Вижте още: