Меню

Карфиол на фурна с кашкавал, сирене и шунка

19 септември 2018 | 06:27 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган кашкавал
½ глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска сметана
сол
черен пипер
риган
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.

В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Изберете си още от:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай