Меню

Постна баница със спанак, ориз и подправки

18 ноември 2017 | 06:13 | Илияна Николова
4 от 10 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница
3 чаши вода
50 мл олио
2 глави кромид лук
500 г спанак
½ чаша ориз
сол
джоджен
риган
червен пипер
черен пипер
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок съд. Запържете в него ситно нарязания лук и спанак. Добавете ориза, водата и подправките. Варете на тих огън, докато оризът набъбне и поеме цялата вода. Разбърквайте периодично.

Разпределете плънката върху корите като навивате всяка кора на руло. Подредете всички рула в кръг в намазнена тавичка. Залейте баницата с ½ чаша вода. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути.

Още вкусни рецепти вижте в страницата ни „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай