Меню

Брюкселско зеле, броколи и панчета с карамелизирани орехи

2 декември 2017 | 07:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г брюкселско зеле
200 г броколи
200 г панчета
3-4 супени лъжици зехтин
1 и ½ чаени лъжици сол
2 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица масло
½ чаша орехи
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разбъркайте брюкселското зеле, броколите, панчетата, зехтина, 1 лъжичка сол и 1 лъжичка кафява захар заедно в дълбока тава. Покрийте с алуминиево фолио. Печете 30 минути, след това отстранете фолиото и печете за още 15 минути. Извадете от фурната и оставете настрани.

Разтопете маслото и останалата супена лъжица кафява захар на средна температура на котлона като разбърквате непрекъснато. След като захарта се разтопи, добавете орехите и разбърквайте, докато се запекат. Оставете ги така без да бъркате за няколко минути, докато започнат да ухаят на печено и добият лек загар.

Извадете тавата от фурната, добавете орехите, поръсете с останалата сол. Пъхнете ги във фризера за 10 минути, за да се стегне карамелизираната обвивка. След това ги добавете в тавата при ястието. Разбъркайте и върнете във фурната обратно за 15 минути на 150 градуса.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай