Карамелизирани банани с яйчен крем
23.04.2007г. / 15 54ч.
Аз жената
Приготвяне:
Разтопявам кравето масло в тиган, посипвам със захарта и чакам да се карамелизира. Обелвам бананите и ги разрязвам по дължина, слагам ги в тигана и ги изпържвам от двете страни по 1 мин., докато хванат карамелена коричка. Изливам рома в тигана и отмествам.
За крема: Млякото се сварява с ванилията. Отделно се разбиват жълтъците със захарта до побеляване. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Прибавя се брашното към горещото мляко и към получената смес се сипват жълтъците при непрекъснато разбъркване. Тенджерката се слага на огъня и се оставя да ври няколко минути като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Накрая се добавят разбитите белтъци и маслото.