Продукти за 4 порции:
200 г пилешки гърди
200 г свинско бон филе
1 връзка лапад
1 връзка киселец
50 г смлени печени орехови ядки
150 г козе сирене
Подправки:
сол,
черен пипер,
пресен босилек,
розмарин
Марината за месото:
200 г Кисело мляко
1 суп. л. мед
1 скилидка чесън
2 суп. л. бяло сухо вино
1 чаена лъжица горчица
Начин на приготвяне:
Подготвят се филетата за оформяне на роленца. Осоляват се, подправят се със сол, черен пипер, босилек и розмарин и се накисват в марината за 2-3 часа. След това се навиват на ролца, като се пълнят с киселеца, лапада, орехите и сиренето. Слагат се в тавичка като се поливат с малко зехтин и се пекат на предварително загрята фурна (200 градуса) за 15–20 мин. до готовност.
Готовите ролца се аранжират в подходяща чиния, като се гарнират с царевички от консерва (задушени в масло) и бланширани листа от лапад. Допълнително може да се гарнират с резенчета пържени и карамелизирани ябълки.
ресторант “Хаджидрагановите къщи” – Илиян Илиев (главен готвач) www.kashtite.com