180 мин.
-
Порции: 8
Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.
Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: iStock
Вижте още: