Меню

Свински рамстек с лук

29 април 2007 | 22:29 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти: 
около 600–800 гр свински карета 
150–200 гр гъби (печурки), може и от консерва 
5–6 глави лук 
2–3 скилидки чесън 
около 250 мл червено вино 
1 малко джинджифил 
1 с. л. горчица 
4 с. л. соев сос 
сок от 1/2 лимон 
2-3 суп. лъж. брашно 
мазнина за пържене – олио 
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Месото се начуква. В купа се смесват чесънът, джинджифилът, соевият сос, виното и лимоновият сок. Разбъркват се. С получената марината се залива месото, поставя се в хладилник. Престоява около час (може и повече). След това месото се овалва в брашното (в което са добавени сол и черен пипер), пържи се от двете страни в силно сгорещена мазнина и се изважда. В същото олио се пържат едро нарязаният лук и нарязаните на филийки гъби. Поднася се месото с гъбите и лука.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай