Меню

Паста със сьомга и сметана

9 февруари 2018 | 06:59 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
1 пакет паста по избор
250 г пушена сьомга
300 г домати
150 мл течна сметана
2 скилидки чесън
50 г маслини
3 супени лъжици зехтин
1 щипка риган
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка босилек
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Бланширайте доматите във вряща вода за няколко секунди. След това веднага ги залейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Нарежете ги на половини и извадете вътрешната им част. Нарежете ги на ситно заедно с пушената сьомга. Намачкайте чесъна с преса. Нарежете маслините на ситно.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете чесъна. След това добавете маслините и рибата и разбъркайте за няколко минути. Към тях добавете сметаната като разбърквате постоянно. Накрая прибавете и доматите. Подправете с подправките. За финал към цялата смес добавете и предварително сварената и отцедена паста.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай